Fejlesztő Lovaglás

versenyeztetesSzeretnénk bemutatni a pázmándi Bárka Lovarda játékos fejlesztő lovas foglalkozását!

A foglalkozásokon a gyermekek mozgás- és képességfejlesztésében, a hiperaktivitás és stressz kezelésében, figyelemzavar és viselkedési problémák leküzdésében tudunk segíteni.
Az iskolára való felkészülésben és a kisiskolások tanulási nehézségeinek leküzdésében is jelentős segítség lehet a fejlesztő foglalkozásunk.

Miért hatásos ez a fejlesztő módszer?

– A ló lépés közben finoman, de egyenletesen ringatja a rajta ülő testét így anélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellene tennie a gyermeknek, szinte automatikusan kialakul az egyensúlyi érzés.
– Az összes inger ami ér bennünket az egyensúlyi rendszeren keresztül jut el a magasabb agyi területek felé. Tehát a lovaglás során végzett mozgás ingerli a gyermekek vesztibuláris és limbikus rendszerét. A frontális lebeny ingerlésével, ami mozgás közben jön létre, fejleszthető a egyensúly, a gondolkodás, a nyelvi képességek, és segít az érzelmi szabályozás kialakításában. Ha óvodás és kisiskolás korban elmarad ennek a területnek az ingerlése, az később okozhat például tériszonyt, figyelemzavart, tanulási problémákat stb.
– A lovon való sétálás, tornázás olyan izmokat mozgat meg ami a tartást és a váz izomzatot komolyan fejleszti.
– A fejlesztő feladatok lóháton való végzése a koordinációs készséget a térlátást, és a figyelem megosztását automatikusan fejleszti.
– Gyógytestnevelő vezetésével végezzük a gyakorlatokat, nagy figyelemmel az egyéni igényekre.
– Lovaink jól képzettek, idősebbek, mindenre felkészültek.

Foglalkozásaink 25 perc időtartamúak, az ára alkalmanként 8.000.-Ft
Bejelentkezni Kállai Krisztinánál a 06-70/949-70-49 számon lehet.